fallback

Путин: Мигрантската криза в Европа е резултат от грешни политики на Запада

Европа ‘сляпо следва американски указания” и сериозно е пострадала, смята руският президент

04.09.2015 | 09:56 Автор: Мариета Иванова

Руският президент Владимир Путин определи като „абсолютно очаквана” мигрантската криза в Европа, предава ТАСС.

„Вие знаете, много пъти сме говорили за това- аз вярвам, че това е абсолютно очаквана криза,” коментира той пред журналисти.

Путин допълни, че още преди няколко години в Русия са предупреждавали „че ще има мащабни проблеми, ако нашите така наречени западни партньори, продължат с погрешната, както винаги съм определял, политика, външна политика, особено в регионите на мюсюлманския свят, в регионите на Близкия Изток, Северна Африка, която те провеждат до този момент”.

По думите на руския държавен глава причината за миграционната криза в Европа е резултат от налагането на стандарти без да се отчитат социокултурните особености на другите страни.

„Що за политика? Това е налагане на собствените стандарти, без да се взимат под внимание историческите, религиозни, национални и културни особености на тези региони,” коментира Путин. – „Това е преди всичко политика на нашите американски партньори”.

В отговор на въпрос на ТАСС руският държавен глава изразил изненадата си от това как американските медии критикуват Европа за излишната жестокост към мигрантите, въпреки че по думите му именно САЩ провокират този проблем.

„С изненада гледам сега на това как някои американски средства за масова информация критикуват Европа за излишната, както смятат, жестокост по отношение на мигрантите,” коментира Путин, подчертавайки че САЩ не носят никакъв товар от миграционния поток, а Европа, ‘сляпо следвайки американските указания,” страда много сериозно.

 

fallback
Още от Свят
fallback