6 съвета за закупуване на самолетни билети в последната минута

Избягвайте пиковите туристически дни и часове за пътуване

25.11.2014 | 15:16 Редактор: Ирина Георгиева
6 съвета за закупуване на самолетни билети в последната минута

Осем на сто от читателите на bgonair.bg са заявили в анкета, че смятат да прекарат предстоящите празници в чужбина, докато 27% ще изберат българските курорти и места за почивка. Ако сте от тези 8% и сте забравили да купите самолетни билети за предстоящите празници, то от Forbes съветват да действате веднага. Според издателската и медийна компания голяма част от добрите сделки са изчезнали, а цените се увеличават с всеки изминал ден. Въпреки това обаче има стратегии, чрез които да спестите средства. Ако сте готови да бъдете по-гъвкави и да жертвате някои удобства, то може да си намерите и по-евтини билети.

Вижте следните съвети:

Още по темата

1. Избягвайте пиковите туристически дни

Не пътувайте, когато всички други тръгват на път. Най-добре е да се пътува в деня на празника, уикенда и да се тръгва обратно или на същия ден след събитието, или поне седмица след него. По време на декемврийските празници е добре да си резервирате билети веднага и да избягвате летенето събота и неделя.

"Виждаме огромни скокове на цените през уикендите." - отбеляза Рик Синей,  главен изпълнителен директор на FareCompare.

Още по темата

2. Избягвайте пиковите часове за пътуване

Ако изберете самолет, с който никой друг не иска да лети, то ще имате по-голям шанс за по-евтини билети. Прицелете се към полетите рано сутрин или късно вечер. 

3. Знайте кога да резервирате

Добрите сделки са оскъдни през това време на годината, но въпреки това авиокомпаниите са склонни да предложат добри възможности в определени дни от седмицата. 

Още по темата

4. Променете дестинацията си

Не забравяйте да кликнете на опцията "близки летища", когато търсите полет. С избора на алтернативно летище може да намерите по-евтини полети и то с по-малко закъснение. Може да летите до близък град на желаната дестинация, а след това да вземете наземен транспорт за останалата част от пътя. Внимавайте обаче с наземния транспорт пътуването да не излезе по-скъпо.

5. Резервирайте полет с прекачване

Тези полети могат да доведат до икономии, но е важно да се съобразят часовете на пристигане и тръгване. Ако летите в зони, където метеорологичните условия са много променливи, то може да се окажете блокирани на летището или да се нуждаете от хотел - тогава икономията от полета може да не си заслужава.

6. Прегледайте добре интернет

Може да имате любим сайт за резервации, но сега не е времето за лоялност. Вижте повече сайтове, групи и предложения. Опитайте дори и страниците, които позволяват да наддавате. Претърсете интернет за отстъпки и купони.


коментирай >
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма