fallback

Русия използва крилати ракети срещу ИДИЛ в Сирия /ъпдейт/

Москва има нов план за провеждане на въздушната операция

17.11.2015 | 16:37

ЪПДЕЙТ: Кремъл съобщи, че ракети не са били изстрелвани от подводници.

 

По-рано през деня бе събщено, че Русия е нанесла удар с крилати ракети Калибър по столицата на Ислямска държава, Рака от подводница в Средиземно море. Това е първото практическо използване на такова оръжие.

Руската дизелово-електрическа подводница Ростов на Дон от Северния флот е нанесла удари с крилати ракети Калибър по цели край град Рака, столицата на ИДИЛ, съобщава РБК, цитирайки източник, близък до Министерството на отбраната на Русия. Информацията за крилатите ракети бе потвърдена и от РИА Новости.

Русия използва самолети с далечен обсег

По официалното съобщение на РИА Новости руската стратегическа авиация е нанесла удар с Ту-160, Ту-95МС и Ту-22, с което сирийските войски са преминали в настъпление.

"Броят на полетите е увеличен двукратно, което позволява да се нанасят мощни и точни удари по бойците на ИДИЛ в Сирия", каза Сергей Шойгу, цитиран от РИАН.

 

Още по темата

65 полети са извършени в Сирия във вторник, унищожени са 6 командни пунктове на терористите, съобщи Министерството на отбраната на Русия.

Москва има нов план за провеждане на въздушната операция в Сирия. САЩ са били информирани за ударите, съобщи Генералният щаб на Русия. В нея участва крайцерът Москва в Средиземно море. Мисията му е да прикрива от морето руската военновъздушна база в Сирия.

Путин нареди корабът да установи връзка с френската група на самолетоносача Шарл дьо Гол в региона. Съобщението бе потвърдено и от АФП.

Френският президент Франсоа Оланд ще бъде в Москва на 26 ноември, съобщи Крумъл.

/Снимка: Министерство на отбраната на Русия: авиогрупа в Сирия/

По-късно руското Министерство на отбраната пусна и видео от началото на ударите в Сирия.

fallback
Още от Свят
fallback