fallback

Св. Кьосева: Мигранти продължават да се събират на пропускателния пункт Рьоске в Унгария

Унгарската операторка спъва и рита мигранти в Рьоске

09.09.2015 | 22:45 Автор: Ирина Георгиева

Бежанският лагер на пропускателния пункт Рьоске на границата със Сърбия вече не функционира, но там има сборни пунктове, където мигрантите се събират. Това коментира Светла Кьосева, кореспондент на БНР в Унгария в предаването Денят Он Ер. По думите й мигрантите се събират на едно голо поле, обградено от полицаи, на което няма вода, храна или одеяла за студеното време в момента. Всичко, което е предоставено е това от гражданските организации.

"Мигрантите се опитват да избягат, да напуснат този пункт, тръгвайки по унгарските улици с надеждата да достигнат до другите страни на ЕС." - обясни Кьосева.

Според кореспондентката негативната кампания на правителството е довела до безчувствеността на голяма част от унгарците.

Уволнена е унгарска операторка, която е спънала мъж с дете на ръцете си, докато снима опита на бежанци да напуснат лагера в Рьоске, потвърди Кьосева.

Кадри показват как бежанци се опитват да избягат от лагера в Рьоске, а полицията се опитва да ги спре. Там е и Петра Ласло, една от операторките на местната телевизия N1. Нейни колеги улавят в кадър как тя спъва бягащ мъж, носещ в ръцете си дете. Според очевидци това не са единствените пострадали от поведението ѝ.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback