Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Л. Роглев: Най-лесно е да се обвинят трафикантите на хора, но и политиците са виновни

Според Роглев има някаква друга "игра"

08.09.2015 | 20:55 Редактор: Ирина Георгиева
Л. Роглев: Най-лесно е да се обвинят трафикантите на хора, но и политиците са виновни

Най-лесно е да се обвинят трафикантите на хора и каналджиите, но за мигрантската криза са виновни и много политици и свързани хора. Това коментира Любомир Роглев в предаването Денят Он Ер.

"Никой не може да ме убеди, че ако има истинско желание от страна на политиците да се преборят с ИД, те не биха се преборили. Все пак те виждат колко много нараства влиянието на ИД. Не се прави нищо или не се вижда нищо да се прави. Има някакви други игри. И тези смъртни случаи, които виждаме и мигрантската криза може би ще накарат тези игри да бъдат временно спрени или преосмислени." - поясни Роглев.

"Отношението на мигрантите във Франция, спрямо Германия, е много очевидна поради няколко причини: първо доколкото се изказаха от Германия - там се нуждаят от някаква работна сила, докато Франция не се нуждае. Миграцията във Франция е един много стар проблем - миграцията от Африка." - допълни Роглев.

По повод ИД, Роглев коментира позицията на френският президент и министърът на външните работи от преди година и половина, които "бяха тръгнали на война срещу Асад". Той припомни и фактът, че двамата лидери са били безкрайно разочаровани, когато президентът на САЩ Барак Обама е отказал намеса. В момента те заемат обратната позиция, но по деликатен начин, защото не могат да си признаят, че предната е била грешна, посочи Роглев.

Чуйте: