Израелски икономисти водят майсторски клас във ВСУ

07.02.2015 | 11:54
Израелски икономисти водят майсторски клас във ВСУ

Лектори от университета Бен Гурион в Израел водят майсторски клас във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ /ВСУ/.

Д-р Ели Мирон и д-р Гилад Равид от университета Бен Гурион в Израел водят майсторски клас „Бизнес ангели“ на 7 и 8 февруари във ВСУ.

Двамата лектори представят алтернативната форма на финансиране, бизнес ангели, на студентите.

Основният проблем за стартъпите, включително онлайн компаниите е осигуряване на финансиране на проектите.

Освен лични средства и помощ от семейство и приятели, кредит, младите предприемачи могат да разчитат на огромно количество алтернативни източници на достъп до свежи инвестиции като краудфъндинг, сийд инвестиции и бизнес ангели.

Бизнес ангелите са инвеститори, влагащи средства в чужд бизнес срещу дял от него и тяхната подкрепа може да се окаже жизненоважна.

Д-р Ели Мирон и д-р Гилад Равид от университета Бен Гурион са водили майсторските класове във ВСУ: „Игровизация и краудсорсинг“ и "Управление на знанието и социално-мрежови инструменти за бизнеса"..


Двудневният майсторски клас „Бизнес ангели – Предприемачески знания и финансиране на стартиращ бизнес“ започва на 7 февруари 2015 г. от 10:00 часа в Зала 2 на учебно-спортния комплекс на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър"