fallback

Бедствие по южното Черноморие

Валежите в Бургаско достигнаха рекордни стойности от 220 литра на кв. метър, а огромните вълни отнесоха плажа

26.10.2014 | 17:00 Автор: Ирина Георгиева

Още по темата

Потопът в Бургаско взе жертва. 38-годишна медицинска сестра от созополското село Росен намери смъртта си във водите на придошлата река Отманлийска. Кметът на Бургас Димитър Николов свика на 26 октомври сутринта общинския кризисен щаб за анализиране на ситуацията след обилните валежи в общината. Бедственото положение остава в сила.

Изчезналата в бурята Валентина Стойчева е издирвана цяла нощ от спасителните екипи. Жената е намерена удавена, на 2 километра и половина от мястото, където е била отнесена от река Отманлийска. 

38-годишната медицинска сестра и съпруга й, който е жандармерист, тръгнали да се прибират към село Росен пеша, където ги очаквали двете им деца, след като автомобилът им се повредил. 

За щастие е открит невредим, издирваният снощи възрастен мъж от вилно селище „Черниците“. Данни за бедстващи хора-няма. 

Рибарското селище край Бургас за втори път се оказа под вода, след бедствието от 6 септември. Снощи дори тежка техника не успя да стигне до селището. Едва днес започна разчистването от щетите. 

Критичните язовири от 25 октомври – в село Маринка и двата в село Извор са с понижено ниво на водата – под язовирната стена. 

В момента всички пътища са отворени за движение, без пътя Ахтопол- Синеморец.

Валежите в Бургаско достигнаха рекордни стойности от 220 литра на кв. метър, а огромните вълни отнесоха плажа.

/снимка: Община Бургас/

Вижте видеото от Бургас на Стиляна Георгиева и Илиан Раданов.

 

fallback
Още от България
fallback