Има жертва на пороя в района на Бургас

Жена се удавила в района Отманли-Ченгене скеле

06.09.2014 | 10:28 Редактор: Мариета Иванова
Има жертва на пороя в района на Бургас

Жена се е удавила в района Отманли-Ченгене скеле, където са завлечени от пороя много лодки и рибарски постройки. Има и обърнати автомобили, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов, цитиран от Фокус.

Другата кризисна точка е кв. "Победа". Залята е голяма част от квартала, също и улица "Индустриална".

"15 души от "Победа" сме евакуирали и настанили в приюта за бездомни на ул. „Китка” №5 – това е в отсрещния квартал „Акации”. Нахранени са и са на сухо", споделя кметът.

Из града има паднали клони, като се работи по отстраняване и почистване. На няколко места из периферните селища в общината има паднали електрически стълбове. Работи се и по този проблем, но за момента няма ток в селата Димчево, Твърдица, допълни кметът.

Няма ток на няколко места в самия град Бургас – на улиците „Дебелт”, „Мария Луиза”, „Оборище”.

В знак на почит към паметта на загиналата жена Община Бургас отменя единствения концерт в програмата си за днес – музикално-поетичния спектакъл „Морето”, насрочен за 12.00 часа на острова.

Концертът в Българово днес от 18:00 часа, посветен на 40 години от обявяването на селището за град, ще започне с минута мълчание. Ритуалите, посветени на Съединението, остават.

Интензивните валежи са нанесли щети по пътните артерии на територията на област Бургас, съобщават от пресцентъра на МВР. Причината е, че река Ропотамо е излязла от коритото си.Към момента е затворен главният път между Созопол и Приморско и Приморско и Китен.

В района са разположени полицейски патрули, които спират движението и насочват водачите към най-близкото населено място.

В община Приморско е обявено бедствено положение заради поройните дъждове от изминалата нощ. Нанесени са значителни материални щети от падналия за кратко време над 150 литра на квадратен метър дъжд.

Пътят Ново Паничарево – Ясна поляна – Приморско е затворен. Двата моста над река Ропотамо между селата Ново Паничарево и Ясна поляна са пропаднали.

"В село Ново Паничарево нещата са много зле. На места в дворовете има над метър вода. Наводнени са мазета приземни етажи", обясни Димитър Христов, от бургаската областна администрация.

Работи се по направлението Бургас – Атия, където има блокирани хора в почивна база в село Атия.

В средата на юли община Приморско отново беше наводнена от поройните дъждове.

Още по темата

18 населени места са наводнени и в Старозагорска област. Количеството паднали валежи през изминалото денонощие отново е над 100 литра на квадратен метър, съобщи за БТА комисар Стоян Колев, директор на Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Наводнена е южната част на Старозагорска област.
Спасителните екипи работят по най-опасните места.

Нито един автобус от общините Димитровград и Гълъбово не е пристигнал до Автогара „Стара Загора”. Нито един от потеглилите в тази посока не се е завърнал, съобщи за БТА дежурният диспечер.

На Автогара "Стара Загора" пристигнаха и пътници от експресния влак, който е пътувал от Ямбол за София, защото е бил отклонен в посока Карлово, вместо към Чирпан. По думите на очевидци участъци от ж.п. линията са наводнени.