Лошото време взе жертва

Жълт код заради валежи от дъжд, сняг и силен вятър е обявен за 13 области в страната

26.10.2014 | 09:09 Редактор: Ирина Георгиева
Лошото време взе жертва

Млада жена е намерена мъртва в землището на бургаското село Росен, съобщи за Радио „Фокус” кметът на общината Димитър Николов. Близо 30 души пожарникари и доброволци се включиха в издирването на изчезналата жена. По първоначални данни тя е била отнесена от приливна вълна. Все още остава в неизвестност друг мъж, около 60-годишен, който също се издирва от 25 октомври. 

На 25 октомври пороен дъжд се изля Бургаско с рекордните 220 л/кв.м.

Жълт код заради валежи от дъжд, сняг и силен вятър е обявен за 13 области в страната за 26 октомври. Предупреждението за потенциално опасно време е в сила за областите Ловеч, Габрово, Велико Търново и Смолян. Снеговалежите няма да спрат и е възможно натрупване на нова снежна покривка до 15 см.

Жълт предупредителен код е обявен и за областите Силистра, Добрич, Варна, Шумен и Кърджали. В Бургас, Сливен, Ямбол и Хасково пък валежите от дъжд продължават. Очакват се нови 15-25 л/кв.м. Ще духа и силен северен вятър с пулсации до 22-24 м/с.

Движението по магистралите се осъществява без ограничения, информират от АПИ. Проходите Шипка, Златишки, Върбишки, Троянски, Дюлински са напълно затворени. През проходите Предела, Котленски, Петрохан, Твърдишки, Айтоски и Вратник движението е с ограничения за тежкотоварни превозни средства.