Очна ставка по разработката "Червеи"

За разпит в столичното следствие трябваше да се яви и Владимира Янева

05.03.2015 | 15:43 Редактор: Васил Детелинов
Очна ставка по разработката

Разпити по разработката „Червеи“. Днес в столичното следствие на очна ставка бяха привикани полицаи от дирекция "Сигурност" на Министерството на Вътрешните работи и директора на отдел "Технически операции" към Държавната агенция за национална сигурност Тодор Костадинов, който е искал специалните разузнавателни средства по разработката "Червеи". Бившият председател на Софийския градски съд Владимира Янева също бе призована, но не се яви да даде показания.

Тодор Костадинов и Владимира Янева остават единствените посочени от главния прокурор Сотир Цацаров за незаконното използване на СРС по разработката „Червеи“. Днес зам. шефът на "Технически операции" в ДАНС се яви за трети път в столичното следствие. Този път на очна ставка. Тръгна си без повдигнати обвинения. Засега остава само свидетел по делото за незаконните СРС-та. Заради секретността по него отказа коментар. 

 

 

Адвокатът на Костадинов- Людмил Рангелов обясни, че прокурорите, разследващи случая "Червеи", досега не са представили никакви данни за евентуално престъпление, извършено от бившия шеф на "Вътрешна сигурност" в МВР Тодор Костадинов. Целта на днешния разпит бил изясняване на обстоятелства по случая. Рангелов съобщи, че в очната ставка освен клиентът му са участвали и двама служители на МВР. До противоречия обаче не се стигнало.

На очна ставка трябваше да се яви и Владимира Янева. Засега тя също остава само свидетел по делото. Съдийският имунитет пречи да й бъде повдигнато обвинение. На въпрос дали ще поиска от ВСС защитата й да бъде свалена, главният прокурор Сотир Цацаров запази мълчание.