"Червеи" търсели "къртици" - кой е "бухалът" ?

Ще се разплете ли мащабната афера за проникване в масивите на МВР - афера за контрол над редови граждани, политици, фирми и бизнес ?

13.02.2015 | 14:32 Редактор: Кармелита Тонева

От няколко дни  в държавата ни трещят децибелите на N-тия за последните двайсетина години полицейски скандал,обозначен с отблъскващото име”Червеи”.

Всичко тръгна от телевизионно изявление преди седмица на ген.Ат. Атанасов - председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, че хора от протеста срещу кабинета”Орешарски” са били подслушвани в мащабна акция, продължила 300 дни.

Започна разплитането на такава афера,че подслушването и следенето на протестиращите, доколкото го е имало, може да се окаже най-безобидния й раздел. Стана ясно, че въпросната разработка ”Червеи”е била инструмент за източване на секретни данни – за лица, разследвания, акции на партньорски служби - от информационните системи на службите за сигурност и е обслужила определен политико-мафиотски кръг.

Заключението е от коментар на агенция Фрогнюз, на журналиста Огнян Стефанов, който прави анализ на аферата в  „Полиграф+”.