Путин обърна специално внимание на военните в Новогодишната си реч

"Успехът на цялата страна зависи от ефективния труд на всеки гражданин"

31.12.2015 | 19:30 Редактор: Ива Григорова
Путин обърна специално внимание на военните в Новогодишната си реч

Руският президент Владимир Путин поздрави руснаците с Новата година, особено военнослужещите, които се борят с международния тероризъм далеч зад граница, предаде РИА "Новости".

"Разбира се, не всеки ще може да посрещне Новата година с роднини – трябва да се работи в болниците и производството, да се изпълнява служебния и воинския дълг, да се охраняват границите, да се носи постоянното дежурство, обезпечаващо нашата сигурност по суша, море и въздух. Благодарни сме на всички, които ден и нощ, в бъдещите дни и празници са винаги на пост", каза Путин.

"Днес особено бих искал да поздравя с празника онези наши военнослужещи, които се борят с международния тероризъм, отстояващи националните интереси далеч зад граница, проявяващи при това воля, решителност, твърдост на характера", добави руският президент.

"Успехът на цялата страна зависи от ефективния труд на всеки гражданин, а славната история на нашите бащи и деди помага на руснаците достойно да посрещат съвременните предизвикателства", каза още Путин в новогодишното си обръщение, което бе излъчено в полунощ местно време в руския Далечен изток, който първи в страната посрещна Новата 2016 г.