МВнР: Няма данни за пострадали българи при взривовете в Анкара

Броят на жертвите при двете експлозии в турската столица вече е 86

10.10.2015 | 17:39 Редактор: Мариета Иванова
МВнР: Няма данни за пострадали българи при взривовете в Анкара

Няма данни за загинали или пострадали българи при двете експлозии в Анкара от сутринта на 10 октомври, съобщават от Министерството на външните работи. От българското посолство в Турция съобщили, че са в постоянна връзка с местните власти.

Броят на жертвите от двата взрива продължава да се увеличава като към 17 часа вече е 86. Ранените са 186, от които 28 в  тежко състояние, съобщи турският министър на здравеопазването Мехмет Мюезиноглу, цитиран от Анадолската информационна агенция.

62 души са убити на мястото на взривовете в близост до централната жп гара, а 24 са починали в болницата, става ясно от думите на Мюезиноглу.

На място са изпратени 56 линейки и 5 хеликоптера. Всички болници в турската столица са ангажирани с оказване на помощ на пострадалите, информират още от турското здравно министерство.

По информация на медията в близост до мястото на взривовете е имало 14 хиляди души.  Множеството се събирало, за да участва в мирно шествие срещу конфликта между държавата и бойците на обявената извън закона Кюрдска работническа партия (ПКК)  в Югоизточна Турция.

Още по темата

Видео в социалните мрежи показва как преди експлозиите хора пеят и танцуват, отбелязват от държавната Анадолска агенция.

 Властите работят по версията за самоубийствен атентат. Към момента обаче все още никой не е поел отговорност за взривовете.