Над 30 загинали при две експлозии в Анкара

Взривовете станаха в района на жп гарата

10.10.2015 | 12:00 Редактор: Мариета Иванова
Над 30 загинали при две експлозии в Анкара

Най-малко 20 души са загинали при две експлозии в центъра на турската столица Анкара на 10 октомври, предават местни медии. Електронното издание Hurriyetdailynews отбелязва, че има и множество ранени, а взривовете са избухнали преди среща ‘за мир”.
Експлозивите са били поставени от двете страни на изхода на централната гара в града, където се събирали привърженици на Народна демократична партия, предава Hurriyet.

 Все още не е ясна причината за взривовете.

Държавната Анадолска агенция съобщава, че вероятно става въпрос за самоубийствен атентат, позовавайки се на показания от очевидци.

Взривовете се случват преди планирано мирно шествие, организирано от синдикати и редица неправителствени организации срещу конфликта между държавата и бойците на обявената извън закона Кюрдска работническа партия (ПКК)  в Югоизточна Турция.
 
След взривовете организаторите отмениха събитието и призоваха на желаещите да се присъединят от други градове, да се върнат.
 
Премиерът Ахмет Давутоглу ще се срещне със здравния и вътрешния министри, полицейски директори и кмета на Анкара, предава CNNTürk.

В Туитър се появи видео от момента на експлозията.