Държавният департамент пусна 7000 страници писма на Хилъри Клинтън

125 писма са редактирани

01.09.2015 | 08:37
Държавният департамент пусна 7000 страници писма на Хилъри Клинтън

Държавният департамент на САЩ публикува 7000 страници кореспонденция на бившия държавен секретар Хилъри Клинтън, съобщи WSJ.

 

Около 125 писма са публикувани в редактиран вид, защото биха могли да съдържат секретна информация за дейността и персонала на ведомството.

Скандалът около електронната кореспонденция на Хилъри Клинтън се разрази след като стана ясно, че докато е била на поста държавен секретар през 2009-2013 Хилъри Клинтън е изпращала писма от личния си мейл, а не от правителствения, както изискват процедурите в американската администрация.

Хилъри Клинтън опроверга обвиненията, че е пращала от личния си мейл секретна информация.

 

Кое според Политико си заслужава да се прочете:

 

Хилъри и съпортът

В края на февруари 2009 Клинтън е получила съобщение на личния си мейл от анализатор от Държавния департамент, информиращ собственика на акаунта, че един от „клиентите“ на департамента получава „фатални грешки“ от адреса. Клинтън е препратила мейла на секретарката си Хюма Абедин, която обяснила, че съпортът „нямал представа, че сте вие, просто свободно избран адрес“.

„Но въпреки това мейлът сигурно ще се върне отново. Получавате ли и други съобщения“, попитала Абъдин. „Получавала съм някои съобщения вчера. А вие“, отговорила Клинтън.

 

hPad

Филип Рейнс писал мейл на Клинтън през юни 2010, известявайки я, че нейният iPad – или както е написал в темата на съобщението „hPad“, е пристигнал.

/Снимка: Хилъри Клинтън по време на кампанията, 29 август 2015, официален предизборен акаунт в Туитър/