ТВ дебат с Доналд Тръмп събра рекордна аудитория

Тръпм отрече да е част от войната срещу жените

08.08.2015 | 09:48
ТВ дебат с Доналд Тръмп събра рекордна аудитория

Дебатът с участието на кандидата на републиканците за президент на САЩ, милиардерът Доналд Тръмп събра рекордна аудитория от 24 млн зрители.

ТВ шоу от четвъртък с участието на десетте най-популярни политици от Републиканската партия, които искат да получат подкрепата на партията за участие в надпреварата за Белия дом са били гледани от повече от 24 млн души, показват данните на Nielsen, цитирани от Ройтерс.

 

Аудиторията е най-голямата, постигана от кабелните компании за предавания, различни от спорт. Досега най-голям брой зрители са гледали дебата през 2008 между Хилъри Клинтън и Барак Обама. Тогава двамата се състезаваха за правото да станат катдидати на Демократическата партия и събраха 10,7 мнл зрители.

 

ТВ дебат се предаваше по Fox News и звездата в него бе Доланд Тръпм, особено с изказването си за политически коректните изявления.

Запитан от водещата Меган Кели за пренебрежителния си коментар в Туитър как изглеждат жените – „Как ще отговорите на обминенията за Хилъри Клинтън, която вероятно ще стане кандидат на демократите, че сте част от войната срещу жените?“, Тръмп не се поколеба:

„Мисля, че най-големият проблем на тази страна е политическата коректност. Нямам време за това. И, честно казано, тази страна също няма време за това“, отговори Тръмп.

 

Още по темата

По време на дебата Доналд Тръмп критикува действащата администрация на Барак Обама.

„Нашите лидери са глупави“, каза той.

„Имаме президент, който нищо не знае. Бих казал, че е некомпетентен, но няма да го направя, защото не е хубаво“, каза Тръмп.

Той критикува Obamacare и осъди споразумението с Иран, окачествявайки го като „позорно“. На критика бе подложена и Хилари Клинтън, кандидат на демократите.

 

Хилъри Клинтън се прицели в Доналд Тръмп.

 

Доналд Тръмп обяви началото на предизборната си кампания на 16 юли 2015.

„Нашата страна има нужда от действително велик лидер, който би издигнал бранда САЩ и би го направи отново велик. А ще стана президентът, който ще създаде най-добрите  работни места в Америка. Ще върна заетостта и нашите пари“, обеща той.

След дебата Тръмп нападна и ТВ канал в Туитър: "Fox News, засрамете се. Получихте най-рейтинговия дебат, а говорите само лоши неща..".