Пилоти на Germanwings отказаха да летят по „лични причини“

Редица полета са отменени

25.03.2015 | 11:01 Редактор: Мариета Иванова
Пилоти на Germanwings отказаха да летят по „лични причини“

Нискотарифната компания  Germanwings отмени редица полети. Причината е отказ на служители на компанията да летят след катастрофата на А320 на  Germanwings във френските Алпи, пише The Telegraph.

Пилоти и служители  от салонния екипаж са отказали да летят по „лични причини“, като The Telegraph допълва, че в основата на мотивите им може да е опасението, че инцидентът се е случил заради ремонт на вратите на предния колесник ден по-рано. Подобно предположение е тиражирано и от списание  Spiegel.

От компанията-майка на Germanwings  Lufthansa отрекоха да има връзка между ремонтите и отменените полети.
От компанията потвърдиха, че ден преди инцидента на летателната машина е бил извършен ремонт за около час, но той не бил свързан с безопасността. Оттам обясняват още, че поправката е била свързана с издаван от вратата шум, и летателната машина е била във въздуха в 10 часа в понеделник.

Междувременно стана ясно, че откритата след катастрофата 'черна кутия“ на катастрофиралия самолет е повредена. Устройството е изпратено за експертиза в Париж.

Все още се издирва втората "черна кутия", регистрирала данните за полета на машината по маршрута Барселона -Дюселдорф, предава БТА, позовавайки се на AFP.

В знак на съпричастност към близките на загиналите в самолетната катастрофа във Франция знамената на институциите в България ще бъдат свалени наполовина. Това е заявил в началото на заседанието на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов. Той е припомнил още, че Европейската комисия обяви тридневен траур в Европа заради инцидента.

За първите хипотези за катастрофата на А320 на Germanwings полет 4U 9525 може да прочетете тук.