Ситуацията в Украйна остава нестабилна въпреки примирието

Външните министри на страните от G-7 ще проведат заседание, заради новите събития около ситуацията в Украйна

09.09.2014 | 09:02 Редактор: Ирина Георгиева
Ситуацията в Украйна остава нестабилна въпреки примирието

Външните министри на страните от G-7 ще проведат заседание, заради новите събития около ситуацията в Украйна. То ще се проведе в края на септевмри и ще е паралелно на заседанието на генералната асамблея на ООН. Междувременно председателят на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа заяви, че примирието в Украйна се спазва и от двете страни.

Oбезпокоителна информация, че някои деца от приюти в източната част на Украйна са били „похитени от терористични групировки”. Това е заявил Александър Павличенко, който е заместник на постоянния представител на Украйна в ОНН. Изказването дойде по време на дебати за съдбата на децата във военните конфликти.

Павличенко изтъкна, че защитата на децата в зоните на конфликта е един от главните приоритети на украинското правителство.

И въпреки обявеното примирие, най – опасната точка в страната е град Мариупол.

Украинските сили за сигурност са взривили мост в южната част на Донецката област, за да не допуснат възможна атака на опълченците срещу Мариупол по време на посещението на президента Петро Порошенко. Държавният глава бе на визита в източния украински град вчера.