Хиляди се събраха в Австралия за рождения ден на Елвис

Parkes Elvis Festival, 6-10 януари

08.01.2016 | 13:24
Хиляди се събраха в Австралия за рождения ден на Елвис

Фестивалът на Елвис Пресли в Южното полукълбо започна с отбелязване на годишнината от рождението на Краля, съобщи Ройтерс.

Елвис почина преди 39г., но 20 000 фенове на звездата се събраха на 8 януари в Паркс, в Нови Южен Уелс, Австралия, за да отбележат неговия 81 рожден ден.

Най-големият фестивал в Южното полукълбо продължава пет дни в началото на януари. Паркс удвоява жителите си през този период и привлича хора от цял свят и всички възрасти и обществени среди.

Темата на тържествата през 2016 е класическия филм от 1963 "Купон в Акапулко" /Fun in Acapulco/. За него феновете не само облякоха най-скъпите си костюми, но си сложиха и най-хубавите сомбреро върху перуките.

"Отне ми няколко седмици да реша какво да облека. И да си измисля дума. Смятам, че "Elvilocity" е най-подходящата, но харесвам и "fabulocity", каза пред Ройтерс местният жител Енди Уилър.

Фестивалът в Паркс /Parkes Elvis Festival/ се открива официално с пристигането от Сидни на "Elvis Express" на гарата в града. С него идват стотици почитатели и имитатори на Краля, които продължават да вярват, че той е жив.

"Елвис бе най-велик сред великите. Той грее ярко и мисля, че заради него имаме днес целия този талант. Разликата между него и останалите е много голяма", казва Дони Едуард, който е изоставил шоуто си в Лас Вегас, за да бъде на феста в Австралия.

Фестивалът продължава до 10 януари.