Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Любомир Роглев: Има нещо успокояващо по начина и идеите, които изразява Ален Жупе

Преименуването на партията на Саркози е и с цел да се забрави част от миналото й

26.05.2015 | 21:30 Редактор: Ирина Георгиева
Любомир Роглев: Има нещо успокояващо по начина и идеите, които изразява Ален Жупе

Партията "Съюзът за народно движение" на Никола Саркози ще се преименува на "Републиканците". Това се прави често и се смята, че при смяна на името, хората ще забравят някои неща, свързани с миналото. Това коментира Любомир Роглев от Париж в Денят Он Ер.

"Както знаем в тези години на медийност много неща са въпрос на промяна на имена и имидж, за да може да се представи, че има нещо ново и по-различно. Това се прави много често, дори и други дружества го правят като се смята, че ако се промени името хората ще забравят някои неща, свързани с миналото. Разчитат на това, че всяко чудо може да е за три дни." - обясни Роглев. 

Ален Жупе е една от старите фигури на френската десница като той дълги години беше един от основните сътрудници на Жак Ширак, коментира Рофлев.

"Бил е министър на външните работи, а след това министър-председател, отново министър на външните работи и държавен министър в правителствата на господин Саркози, така че той е една доста позната на французите фигура, която винаги се е отличавала със своята умереност." - обясни Роглев.

Французите предпочитат Жупе пред Саркози, защото го виждат за доста по-умерен, коментира Роглев. По думите му има нещо успокояващо по начина и идеите, които изразява Жупе и това му дава голяма преимущество. 

Роглев прогнозира, че ако Жупе застане срещу Марин Льо Пен на бъдещите избори, то първият кандидат ще спечели.

Чуйте: