Затворени училища и спряно електрозахранване заради лошото време

В 52 училища в страната е обявен неучебен ден

04.01.2016 | 14:27 Редактор: Мария Аладжова
Затворени училища и спряно електрозахранване заради лошото време

Поради лошото време днес 52 училища в страната затвориха врати. Влошената пътна обстановка доведе до преустановяване на учебният процес в областите Бургас – 14 училища, Варна – 13 училища, Сливен – 3, Хасково – 8, Шумен – 3 и област Ямбол - 5.

Още по темата

Неучебен ден е обявен и в районите на Плевен, Русе, Сливен и София заради непредвиден ремонт на отоплителната инсталация.

Междувременно от EVN България информираха за обстановката с електрозахранването в Югоизточна България. Към 11:00 ч. днес ситуацията с електрозахранването в Югоизточна България е била нормална с изключение на отделни селища в основно три области: Сливен, Ямбол и Бургас. В област Сливен днес има регистрирани 7 села с нарушено захранване (основно Блатец, Тополчане, Желю Войвода); в област Ямбол те са 16 (основно Козарево, Калчево, Победа, Симеоново, Войника); в област Бургас – 7 (основно Каменар, Лъка, Извор, Братово, Бродилово). Прекъсваният са в резултат на утежнената от вчера метеорологична обстановка, включваща снеговалеж, придружен с вятър. 

От пресцентъра на дружеството заявиха, че от първите светли часове на деня са мобилизирани аварийни групи и техника за отстраняване на повредите, където е необходимо. Осигурени са общо 75 дежурни екипа на цялата лицензионна територия, оборудвани с техника и материали.