Ще има наказания за протестиралите незаконно полицаи

Това потвърди главният комисар на МВР Георги Костов

04.11.2015 | 13:24 Редактор: Мария Аладжова
Ще има наказания за протестиралите незаконно полицаи

Главният секретар на МВР комисар Георги Костов потвърди, че ще има наказания за участниците в спонтанния полицейски протест в центъра на София, съобщава агенция "Фокус". Протестиращите ще бъдат наказани, заради това, че са блокирали движението в столицата без разрешение от Общината. 

"Дисциплинарните наказания са, ако при изпълнение на служебните задължения се извършват противоправни действия, като нарушения на Закона за движение по пътищата или по Закона за митингите и събранията на гражданите, следва да се вземе административно отношение", обясни Костов, цитиран от "Фокус". 

Главният секретар на МВР съобщи, че е получил разпореждане от премиер-министъра Бойко Борисов:

"Премиерът каза, каквото имаше да казва, имам заповед да изпълнявам. Заповедта е да се спазват стриктно служебните задължения."

Той обясни, че социалните придобивки на служителите на МВР остават, а промяната в обезщетението за прослужено време касае хората, които тепърва ще започнат работа в системата. Това означа, че служителите на МВР, които в момента работят при прекратяване на служебното си правоотношение с МВР, получават толкова брутни заплати, колкото прослужено време имат в министерството, но не повече от 20, допълни Костов.