Полицаите отново се събират на протест

Движението на ГКПП Илинден-Ексохи и на ГКПП-Кулата е спряно

04.11.2015 | 12:59 Редактор: Мариета Иванова
Полицаите отново се събират на протест

На спонтанен протест около 12.30 часа на Орлов мост в столицата са се събрали между 200 и 300 полицаи, предава БНР.  Недоволството на служителите в силовото министерство е срещу предложените реформи от финансовия министър, заложени в бюджета за следващата година, които ще предвиждат намаляване на възнаграждението при пенсиониране, дните за платен годишен отпуск и други. Въпреки че след среща при премиера Бойко Борисов с участие на главният секретар на МВР стана ясно, че промените ще важат само за новопостъпилите в системата служители, полицаите се събраха на протест и днес- 4 ноември, като заявяват недоволството си и срещу мизерните условия, при които работят.

Премиерът Борисов посочи още, че за МВР ще бъдат отделени още 180 млн. лв. за тази година. Припомняме, че средствата за заложени в исканата актуализация на бюджета от финансовия министър.

По информация на Агенция Фокус протестиращи от системата на МВР са блокирали и движението   на ГКПП Илинден-Ексохи и ГКПП-Кулата.

В парламента вътрешният министър Румяна Бъчварова подчерта, че подходът към осъществяване на реформите е най-добронамерен.