Задържан автомобил с афганистанци на АМ Тракия

Обвиняемият е 33-годишен мъж от София

02.11.2015 | 11:16 Редактор: Мария Аладжова
Задържан автомобил с афганистанци на АМ Тракия

На 1 ноември е задържан мъж, превозвал четирима мъже от Афганистан, съобщава Агенция „Фокус“. Той е управлявал такси „Опел Астра“ със софийска регистрация, когато е спрян от полицията на АМ „Тракия“ в района на Стара Загора. По данни на Районна прокуратура – Стара Загора в автомобила се е возила и 21-годишна жена от София. В хода на полицейската проверка е установено, че чуждите граждани са влезли в страната без документи за самоличност.

Всички, намиращи се в автомобила, са били задържани за 24 часа, като в последствие младата жена е освободена, тъй като не е установена съпричастност към престъплението.

В момента се разпитват свидетели, очаква се да бъдат назначени експертизи. На 33-годишния Васил Р. ще му бъде повдигнато обвинение за престъпление по чл. 281 от Наказателния кодекс, според който го грозят до пет години лишаване от свобода и глоба в размер от три до десет хиляди лева.

Междувременно стана ясно, че Районна прокуратура-Стара Загора е постигнала осъдителна присъда срещу 23 - годишния Недялко З. от гр.Раднево. Той е задържан на 1 октомври 2015 г., след като е бил заловен да управлява микробус с 28 мъже от Афганистан. Наложеното наказание е две години условно с четири години изпитателен срок и глоба в размер на 5 000 лева.