Момчил Дойчев: На тези местни избори БСП загуби много

Причината е, че левицата няма посока, лидер, коментира политологът

27.10.2015 | 15:35 Редактор: Мариета Иванова
Момчил Дойчев: На тези местни избори БСП загуби много

На тези местни избори БСП загуби много, коментира в предаването Денят ON AIR с водещ Веселин Дремджиев политологът Момчил Дойчев. В подкрепа на думите си той изтъкна, че във всички областни градове БСП има „под 10%” от гласовете с изключение на Шумен. – „Общото количество на гласовете за БСП в големите градове е в рамките на 6-7%, което е безпрецедентно”, коментира още Дойчев.

По думите му причината е, че БСП няма посока, няма лидер.

Политологът коментира и хаоса около предаването на изборните протоколи с думите: „Не за първи път виждаме тези панаири, които се получават в ЦИК и при приемане на документите, на изборните книжа”.По думите му „това е още един аргумент в полза на електронното гласуване, но   едва ли се харесва на тези, които реално правиха кампания против това електронно гласуване”.

Според Дойчев е необходима коренна промяна в Изборния кодекс и в начина, по който се провеждат избори. – „Този абсурд продължава може би 10- 15 години, може би и повече”, заяви още той.

Политологът подчерта и че тези избори са показали, че „избирателят се стреми към една стабилност и то стабилност, която не създава някакви прецеденти за крайни решения”. „Именно затова беше и този цирк на „шута на Большой театр в НАТФИЗ”- всъщност трябваше да се покаже, че тези избори нищо не решават и трябваше да се опорочи самата идея за избори”, коментира още Дойчев.