Волен Сидеров ще иска имунитета на Цацаров, ако той поиска неговия

Няма основание за искането на имунитета ми, смята националистът

12.10.2015 | 14:38 Редактор: Ирина Георгиева
Волен Сидеров ще иска имунитета на Цацаров, ако той поиска неговия

Няма основание за искането на имунитета ми. Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров при влизането си в съда днес, по повод скандала от 9 октомври вечерта пред столичен клекшоп, където повика икономическа полиция. Тогава той обвини собствениците на магазина, че продават наркотици и контрабандни стоки. По думите няма хулиганска проява и обяви, че ще съди главния коментар на МВР Георги Костов и ръководството на СГС.

"Ще съдя главния секретар на МВР Георги Костов, говорителя на главния прокурор Сотир Цацаров - Румяна Арнаудова, шефа на столичната полиция Младен Маринов и градския прокурор Христо Динев. Питайте ги защо извършиха нарушение на закона и защо преди започване на разследващи действия. Не ми е поискан имунитетът. Много ми е интересно какво искане ще съчини главният прокурор, така че няма никакви следствени действия." - поясни Сидеров.

Няма основание за искане на имунитета ми, но все пак, ако го поискат ще бъде съчинено искане, подчерта националистът.

"Аз тогава ще се занимавам с тези, които го направят. Тогава, аз ще поискам имунитета на този,  който е поискал моят - главният прокурор Сотир Цацаров." - обясни Сидеров.

"Вашата камера беше пет часа там. Къде е хулиганската проява. Защо не я заснехте? Още не са започнали да разследват." - коментира Сидеров.

Лидерът на Атака посочи това, че цитират името му и на Десислав Чуков с хулигански действия е клевета и ще отговарят тези, които я направиха.

Волен Сидеров обвини и медиите, че обслужват Бойко Борисов и властта.

Лидерът на Атака беше днес в съда заради още едно скандално дело, по което той е подсъдим за инцидента на летище Варна.

Междувременно стана ясно, че до края на деня ще стане ясно дали главният прокурор Сотир Цацаров ще поиска имунитета му.

Чуйте: