Борисов заяви, че не може да толерира поведението на Волен Сидеров

С радост бих отишъл да проверя с него такъв магазин, ако ме е поканил, но няма да го направим по този начин, посочи още Борисов

11.10.2015 | 14:26 Редактор: Ирина Георгиева
Борисов заяви, че не може да толерира поведението на Волен Сидеров
Борисов заяви, че не може да толерира поведението на Волен Сидеров

Премиерът Бойко Борисов заяви, че не може да толерира поведението на Волен Сидеров, защото е лидер на опозиционна партия, цитирано от БНР. Министър-председателят Борисов коментира така скандала със Сидеров и Десислав Чуколов пред магазин за алкохол и цигари в центъра на София и искания от прокуратурата имунитет на двамата депутати.

"На мога да толерирам такова поведение в никакъв случай. Тъй като е опозиционна партия не бих искал и да се изказвам по този случай и да давам аз оценка, защото утре някои от вас ще кажат, че съм повлиял на някое решение на прокуратура. С радост бих отишъл да проверя с него такъв магазин, ако ме е поканил, но няма да го направим по този начин." - обясни министър-председателят, цитиран от БНР.

България е зависима от Турция за бежанците, ако не влагаха толкова усилия да ги задържат на тяхна територия, щяха да дойдат на нашата граница, посочи още Борисов, цитиран от агенция "Фокус". Той е изпратил съболезнования на турските колеги.

"Нестабилността на региона, за която винаги сме говорили, предупреждавали, тревожили, е факт." - заяви още Борисов.

Министър-председателят беше категоричен, че нашата позиция за зона за сигурност ще бъде защитавана и в ЕС.

"Не че е толкова сложно да го предложим. Просто нормално е хората, които имат безспорен проблем в Сирия да стоят близко до своята територия и да се завърнат." - поясни Бойко Борисов.