206 младежи получиха дипломите си от ВВМУ

Мария Ненова е първенец на випуска

08.08.2015 | 20:00
206 младежи получиха дипломите си от ВВМУ

С посрещане на знамето на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ започна тържествената церемония по връчване на дипломите на випуск 2015.  В пълната зала на Фестивалния и конгресен център 206 студенти от образователно-квалификационна степен бакалавър и магистър получиха документите си от заместник-министъра на отбраната доц. д-р Орхан Исмаилов. В началото студентите бяха поздравени от началника на Морското училище капитан първи ранг професор Боян Медникаров.

"Упоритият труд над учебниците, в симулаторите и лабораториите през последните няколко години донесоха заслужени успехи и днес с гордост отчитаме достиженията на повече от трийсет отличници от всичките ни единайсет специалности в двете образователни квалификационни степени", каза кап. Медникаров.

Командирът на Военноморските сили на България – контраадмирал Митко Петев, кметът на Варна Иван Портних и областният управител Стоян Пасев присъстваха сред официалните гости на тържествената промоция.

"Използвам случая да благодаря на академичния състав и на ректора на университета професор Медникаров за това, че запазва амбицията и високото ниво на образование във военноморското училище и то продължава наистина да създава изключително професионално подготвени кадри за морската индустрия", каза кметът на Варна Иван Портних.

Още по темата

Първенец на випуск 2015 стана Мария Ненова от Карлово с успех отличен 5.96 в специалност „Мениджмънт на водния транспорт“. Тя получи плакет от министъра на отбраната, символа на Морското училище златен пръстен и икона на „Свети Николай Чудотворец“. Община Варна награди отличничката с 1 000 лева.

"Беше голяма изненада за мен, тъй като всичките ми колеги са много добре подготвени, всички имат амбиции. Много се радвам, че аз именно съм първенецът, положих много усилия за това и съм много благодарна за тази чест, която ми е оказана", каза Мария Ненова.

Мария Ненова ще продължи образованието си в магистърска степен и ще остане във Варна да търси мечтаната си работа. Диян Христов завършва специалност „Корабоводене“ също с отличен успех и скоро започва своя плавателен път.


"Всяко нещо си изисква усилията и важното е каквото и да правим, да влагаме всичко каквото можем от себе си, пък вече каквото е отредено, това ще стане", каза Диян Христов специалност Корабоводене.

Този ден завинаги ще остане в спомените на тези 206-има студенти, които направиха една от най-важните крачки в живота си. Пред развълнуваните погледи на приятели и роднини те написаха една глава от житейския си път, за да започнат нова. Попътен вятър!

Вижте репортажа от ТВ Черно море.