Мартин Димитров: Финансовата стабилност трябва да е приоритет за правителството

Ключов приоритет е и връщането на страната към икономически растежи

16.11.2014 | 16:12 Редактор: Ирина Георгиева
Мартин Димитров

Връщането на страната към икономически растежи и запазване на финансовата дисциплина трябва да са ключови приоритети за 2015г. Това заяви депутатът от РБ Мартин Димитров пред БНР. По негови думи Брюксел може да наложи строги мерки срещу страната, ако започне процедура по свръхдефицит срещу България. От друга страна инвеститорите няма да дойдат в страна, която е финансова нестабилна, отбеляза Димитров.

Поради тази причина и МФ трябва да работи сериозно за намаляване на дефицита през 2015г. Страната трябва да бъде върната отново към икономически растеж и тогава ще има средства за коледни добавки за пенсионерите и социално слабите, допълни още Мартин Димитров, предаде Investor.bg

Димитров посочи още, че през 2014 година има неизпълнение на приходите в рамките на около 1 млрд. лева. Той обясни, че част от причината е занижен контрол върху търговията с горива и събирането на акцизите. Мартин Димитров посочи, че е много съмнително в тази насока е решението на правителството на Пламен Орешарски да бъде отменена Наредба 3, която се отнася до измервателните уреди в производителите и търговците на горива.