Вучков: Дупката в бюджета на МВР може да стигне 210 млн. лв.

98 млн. лв. от тях са прехвърлени от парите на МВР в бюджета на здравната каса

16.11.2014 | 14:25 Редактор: Ирина Георгиева
Вучков: Дупката в бюджета на МВР може да стигне 210 млн. лв.

"Дупката" в бюджета на МВР може да достигне 210 млн. лв., прогнозира министърът на вътрешните работи Веселин Вучков при представянето на 16 ноември на състава на политическия кабинет на вътрешното ведомство, предаде Dnes.bg.

Той припомни, че 98 млн. лв. от тях са прехвърлени от парите на МВР в бюджета на здравната каса. Част от недостига, в размер на 85 млн. лв., най-вероятно ще бъде компенсирана чрез преструктуриране в министерството, каза Вучков и коментира, че част от разходите на ведомството не са били предвидени в бюджета за тази година.

Вътрешният министър заяви, че трудовите възнаграждения на служителите на МВР са гарантирани за изтичащите два месеца на тази година и в това отношение няма да бъде направен никакъв компромис.

Основно "перо", което изразходва средства от бюджета на министерството, е миграционният проблем, който според министъра на вътрешните работи трябва да бъде решаван с пари извън тези, с които МВР разполага. 

Министър Веселин Вучков заяви, че отделна голяма тема е разговорът за необходимата административна и функционална реформа и във вътрешното министерство.

По думите му ще бъде направен функционален анализ, за който ще бъде потърсена помощ и от чужди специалисти. Анализът ще покаже какви реформи трябва да се направят.

Вучков ще има трима заместник-министри, като освен досегашните двама - Филип Гунев и Красимир Ципов, се  присъединява и Цвятко Георгиев. Ципов ще отговаря за връзките с парламента и законодателните инициативи, Гунев - за диалога с неправителствените организации и синдикатите, а Цвятко Георгиев - за бюджета и обществените поръчки.

Вижте подробностите в репортажа на Христиания Червенкова и оператора Кирил Бациев: