Китайски компании са половината от наемателите на Шанхай Тауър

Ще бъде отворена в края на 2015

10.09.2015 | 10:55
Китайски компании са половината от наемателите на Шанхай Тауър

Шанхай Тауър е най-високата сграда в Китай и втора по височина в света. Висока е 632 м, има 125 етажа в основната си кула, а нейният асансьор се движи със скорост от 18 м/сек. Очаква се всеки ден да бъде посещавана от 30 000 души.

Ще бъде отворена в края на 2015.

Кои са наемателите?

Водени от Alipay на Alibaba Group китайските компании ще бъдат основните обитатели на над половината от офис пространството на сградата. Компанията - Shanghai Toewr Construction & Development Co подписа договори за наем с Allianz Insurance Plc и местната адвокатска фирма All Bright.

 

Делът на чуждестранните наематели в най-скъпите офис сгради във финансовия център на Китай стабилно спадаше - до една четвърт за последното десетилетие според брокера CBRE Group Inc. Международни компании като Citigroup и Nike наемаха офиси в Шанхай, когато правителството обяви намеренията си да направи града глобален финансов, икономически и морски хъб до 2020. Но отслабващата икономика, бавните темпове, с които конвертируемостта на юана напредва и регулаторните проблеми принудиха компаниите да променят плановете си за растеж.

Shanghai Tower във финансовия център Lujiazui е последната перла в короната на града. Cushman & Wakefield прогнозира, че ще са нужни още поне 18 до 24 месеца за небостъргача, който бе строен в продължениена седем години, да се напълни с наематели.

За разлика от него, 492-метровият Shanghai World Financial Centre, който отвори в края на 2008 има нужда само от три години след завършване, за да постигне заетост над 90%.

Средните нива на наемите в Shanghai Tower варират от 10 юана на ден на кв метър до 18 юана за горните етажи, според Cushman & Wakefield. Средните наеми за най-луксозните /grade-A/ офис площи в Шанхай са се повишили с 0.8 процента до 10.7 юана на ден на кв метър във второто тримесечие, според Cushman & Wakefield.

Вижте видеото.