fallback

Научете изкуството на японския коктейл Yuzu-Calpico Fizz

Собственикът на бар Гото в Ню Йорк представя рецептата

03.09.2015 | 12:11 Автор: Велко Каменов

Собственикът на бар Гото в Ню Йорк – Кента Гото – живее в града от около 15 години. Родом той е от Токио. Израства, помагайки в ресторанта на майка си.

„Всичко започна, когато дойдох в Ню Йорк. Тук е моето място, но исках да създам нещо, което да носи връзката с Япония”, спомня си Гото.

Коктейлът, чиято рецепта разкрива той, се казва Yuzu-Calpico Fizz  В основата му стоят две японски съставки. Започваме с 20 милилитра лимонов сок и 20 милилитра сироп от захарна тръстика. След това прибавяме 15 милилитра калпико – японска напитка, която прилича на мляко, 50 грама джин Бифитър и две чаени лъжички мармалад Юзу. Всичко се разбива добре в шейкър без лед.  След това се прибавя леда и отново се разбива. Накрая се прибавя малко сода.

„Това, което прави японското обслужване уникално и специално, е философията, наречена омотенаши. В общи линии това означава да предвидиш нуждите на клиента. Желанията на клиентите трябва да се изпълняват по много внимателен и плавен начин. Когато някой от тях има нужда от нещо, трябва да го получи още преди да си е отворил устата. Това прави японското обслужване много специално”, разкрива Гото.

 

fallback
fallback