Как се прави перфектен джин с тоник

Bloomberg разговаря с барман от London Gin Club за приготвянето на едно от най-популярните питиета в света

04.08.2015 | 10:32 Редактор: Виктория Крумова
Как се прави перфектен джин с тоник

Много е хубаво, когато клиентите влязат в бара, предлагаме им нещо и те казват, че не обичат джин. Гарантирам, че когато си тръгват, вече им харесва. Мисля, че хората не разбират колко разнообразен джин се предлага сега. Появиха се малки дестилерии, които произвеждат собствен джин и са много по-амбициозни, експериментират повече, по-креативни са.

Още по темата

Страхотният джин с тоник се постига с подходящата чаша. Внасяме ги от Испания. Трябва да вкарате носа си в чашата, а не да пиете със сламка, защото ако се замислите, ароматите са комбинация от вкус и мирис. Не използвате носа си, като пиете със сламка, и няма да усетите същия аромат както когато пиете от много широка чаша.  
Ледът се разбива на ръка с шило за лед. Така питието ви се запазва студено за по-дълго време. Разбира се, когато нещо газирано като тоник се смеси с вода, много бързо се разгазирва, затова колкото по-студено е, толкова по-добре, за да пиете джин с тоник, а не с разтопени малки кубчета лед.

Що се отнася до украсата, тук обичаме да слагаме или нещо подходящо или контрастиращо. Или взимаме някоя от съставките на джина – ако е цитрусов, добавяме повече лимон, или ако е прекалено цитрусов, контрастираме със слива или череша, нещо, което няма да наруши баланса на перфектния джин.