Струва ли си да дадете $480 за кафемашина

Bloomberg с репортаж за уникалната кафемашина Ratio Eight, която съчетава секси външен вид и прекрасно кафе

25.06.2015 | 12:22 Редактор: Виктория Крумова
Струва ли си да дадете $480 за кафемашина

Стивън Пулвърънт, Bloomberg: Не обичам да ставам рано, така че първата чаша кафе е изключително важна. През последната седмица правех кафето си с Ratio Eight.

Ratio Eight е автоматична кафемашина, която симулира процеса на ръчно приготвяне на кафе. Освен това е красива. Основната й част е от матиран алуминий с извити акценти от черен орех. Съчетава се със стъклената гарафа с изолиращото корковото дъно. Звучи малко странно, но Ratio Eight определено е секси.  

Като изключим външния вид, Ratio Eight ни спасява от ръчното приготвяне. Пълните резервоара, слагате смляното кафе в металния филтър за многократна употреба и натискаше „варене“. Много е лесно. Ratio Eight загрява само за 20 секунди и пуска малко количество вода върху кафето, което се нарича „цъфтеж“. По време на процеса на печене се отделят неприятни газове като въглероден диоксид. Когато смляното кафе се поръси с малко вода, те се отделят, за да не се озоват в чашата ви. Резултатът е бистрият вид на кафето, с който свързваме с ръчно приготвеното. Вкусът му е точно толкова чист.

Още по темата

Ако сте свикнали с преса за кафе, веднага ще забележите липсата на мазнина и утайка. Много по-лесно е за пиене, отколкото всяко еспресо. Всъщност е точно това, което искам от една обикновена чаша кафе.

Все пак Ratio Eight има своите недостатъци. Стъклената гарафа изглежда добре и има корково дъно, но това е единствената изолация. Пълната кана изстива за по-малко от 30 минути. Освен това, по време на варенето се натрупва голям конденз, процежда се над машината и капе навсякъде, не само върху кафето.

В момента Ratio Eight струва $480 и всъщност следващата седмица цената му ще бъде увеличена на $580. Не е евтино, особено за машина, която реално улеснява дейност, която можете да постигнете за по-малко от $100 с подръчни средства за варене на кафе.

Със сигурност няма да откажа една Ratio Eight в кухнята си, но и скоро не бих се наредил на опашка за нея.