Peet's Coffee and Tea използва нови технологии и увеличава тройно печалбите си

Bloomberg с репортаж за новите технологии, прилагани в компанията за производство на кафе и чай Peet's Coffee

02.06.2015 | 11:12 Редактор: Виктория Крумова
Peet's Coffee and Tea използва нови технологии и увеличава тройно печалбите си

Кори Джонсън, Bloomberg: Оптимизираната ERP логистика в облак никога не е ухаела толкова добре.

Peet’s Coffee&Tea в Аламита, Калифорния е оптимизирана с технология, която прави нещо повече от това да пече зърната. Инвестиция за 5 милиона долара в нов логистичен софтуер означава, че Peet’s има виртуална връзка с всичките си канали за продажби по света: магазини за хранителни стоки, онлайн, търговци на дребно.

Дейв Бъруик, президент Peet’s Coffee&Tea: Получаваме искания от много различни канали – всички идват тук, след което събираме тези поръчки.

Кори Джонсън, Bloomberg: Тези сигнали в реално време позволяват на Peet’s да пече, пакетира и изпраща в рамките на 24 от получаването на поръчката.

Това е специално изработено кафе.

Дейв Бъруик, президент Peet’s Coffee&Tea: Според поръчката ги изпичаме, опаковаме и след това ги изпращаме до различните места.

Кори Джонсън, Bloomberg: Пекарната обработва три хиляди поръчки на ден до всички канали  - два пъти повече отколкото преди пет години.

Още по темата

Шон Коуан, Peet’s Coffee&Tea: Успяхме да развием бизнеса и да поддържаме този ръст, както и да станем по-ефективни в изпълнението на бизнес модела си.

Кори Джонсън, Bloomberg: Това дава на Peet’s не само скорост, но също така създава възможност за нови продукти като „Джавива“ – смесено айс-кафе и капсули, които в момента съставляват 4% от категорията в САЩ.

Дейв Бъруик, президент Peet’s Coffee&Tea: В момента предлагаме много по-вече от преди.

Кори Джонсън, Bloomberg: Ръстът им се е увеличил три пъти, добавяйки $200 милиона от продажби.

Дейв Бъруик, президент Peet’s Coffee&Tea: Най-важното е да получим поръчките и да сме сигурни, че доставяме точно това, което търсят хората и да им го дадем във най-добрия възможен вид.