fallback

Все повече ракови заболявания в Китай

Bloomberg News с коментар за задаващата се "епидемия" от рак в Китай

02.06.2015 | 14:37 Автор: Виктория Крумова

Наташа Кан, Bloomberg News Health and Science Reporter: Наблюдаваме екосистема от компании, които се борят с „епидемията“ от рак в Китай. От компании, които произвеждат лекарства, до медицински устройства – всички се справят все по-добре. Виждаме чуждестранни болници, които се включват, както и по-малки бизнеси, компании, които дават второ мнение и информация за рак, появяват се и ракови хотели или такива, които правят традиционни китайски лекарства.

Още по темата

Правителствената политика е важен фактор. Смятам, че правителството признава, че са изправени пред сериозна криза, затова предоставят благоприятни политики за частно инвестиране, поощряване развитието на застраховките. В същото време имаме и растяща средна класа, която е склонна да плаща за здравеопазване. Това също е фактор, както и за съжаление, увеличаващите се случаи на ракови заболявания.

Мисля, че тютюнопушенето е най-голямата причина за нивата на раковите заболявания. Да се надяваме, че забраната за пушене ще донесе известни промени, но очевидно зависи и от хората дали ще спрат да пушат или не. Всички казват, че най-добрият начин да се справят с рака в Китай е да се справят с тютюнопушенето. Мисля, че ще се работи главно върху това.  

 

 

 

 

fallback
fallback