Верига Ottolanghi открива нов ресторант в Лондон

Bloomberg разговаря със собственика на верига ресторанти в Лондон за бъдещи проекти и популярността на израелската кухня

14.04.2015 | 10:03 Редактор: Виктория Крумова
Верига Ottolanghi открива нов ресторант в Лондон

Йотам Отоленги, ресторантьор: Надявам се да занеса тези изкушения във всички офиси в Лондон. Сладкарството е моя страст. Не е особено здравословно, но можете да хапнете здравословна салата и след това десерт. Това е правилният баланс.

Ричард Вайнс, Bloomberg: Мисля, че ще взема само десерт. Идвате в града. Защо го правите?

Йотам Отоленги, ресторантьор: Отворихме ресторант „Ottolenghi“ наблизо. Освен това искахме да отидем на място, което е малко по-делово, защото останалите „Ottolenghi“ са в жилищни райони. Чудехме се кое да е следващото място и можехме да отидем в друг квартал, но всъщност градът е доста вълнуващ. Има много хора, енергия, много добра храна. От това, което видях и прочетох през последните години забелязах, че има тенденция към зеленчуците, а ние сме много добри в приготвянето им, но ще има и месо и най-различни неща. Ще направим лека адаптация, ще адаптираме менюто, ще добавим малко повече месо, повече въглехидрати, но все пак всички прекрасни зеленчуци, заради които идват хората.

Още по темата

Ричард Вайнс, Bloomberg: Еврейската кухня се радва на огромен успех в САЩ. Чудя се дали планирате да откриете ресторант в Ню Йорк, например.

Йотам Отоленги, ресторантьор: Въздържаме се да откриваме ресторанти извън Лондон. Ню Йорк е доста далече. Партньорът ми Сами и аз обичаме да контролираме качеството и начина на работа, затова ми е трудно да си представя ресторант, който не е в квартала. Да, имаше предложения, но засега оставаме в Лондон.