fallback

Невъзможен бургер - направен само от растения

Енджи Лау от Bloomberg опитва изцяло растителен хамбургер с месо, което има вид и вкус на говеждо

06.11.2014 | 14:31 Автор: Виктория Крумова

Енджи Лау, Bloomberg: Horizons Venture, клон на „Ли Ка Шинк“, Бил Гейтс също се вълнува от този невъзможен продукт. Кажете ни какво виждаме на тази чиния.

Патрик Браун, президент и основател на Impossible Foods: Това е чийзбургер, всяка част от който е направена изцяло от растения. Месото и кашкавалът – ние ги смятаме за месо и кашкавал, но са направени по по-добър начин, без да се използват животни.

Енджи Лау, Bloomberg: Какво имате предвид под „направени“ по по-добър начин?

Патрик Браун, президент и основател на Impossible Foods:Начинът, по който в наши дни светът произвежда месо и сирене наистина е екологично най-разрушителната индустрия на планетата. Няма да можем да използваме системата, за да отговорим на нарастващото световно търсене на месо и млечни продукти, без нещо, което повечето хора по света ще намерят за неприемливо, а именно екологични и безопасни за храните последствия.

Енджи Лау, Bloomberg: Значи това не е предназначено за хора, които не обичат месо, а за хора като мен – аз съм месоядна и се гордея с това, обичам хамбургери и се чувствам виновна заради калориите. Кажете ни за съдържанието на калории. Това по-здравословно ли е за хора, които обичат месо.

Патрик Браун, президент и основател на Impossible Foods:Съдържанието на калории е почти същото както при месото, получено от животни.

Енджи Лау, Bloomberg: Може ли да опитам?

Патрик Браун, президент и основател на Impossible Foods: Заповядайте.

Енджи Лау, Bloomberg: Казвате, че вкусът е абсолютно същият като на говеждото.

Патрик Браун, президент и основател на Impossible Foods: Вие ще кажете.

Енджи Лау, Bloomberg: ОК, нека опитам.

Патрик Браун, президент и основател на Impossible Foods: Целта ни… Това е прототип. Когато пуснем продукта си на пазара..

Енджи Лау, Bloomberg: Вижте това. Вижте жилките. И те изглеждат като месо.

Патрик Браун, президент и основател на Impossible Foods: Да. Създаваме продукт, който възнамеряваме да бъде по-вкусен от най-добрия бургер, който някога сте опитвали, когато го пуснем на пазара. Единственият начин да успеем в мисията си да заменим животните като система за превръщане на растения в месо и мляко, е да направим нещо, което хора като Вас, които обичат месо и никога не искат да спрат да ядат месо, да харесват повече от това, което обикновено ядат.

Енджи Лау, Bloomberg: Наистина има вкус на месо. Как го направихте? Направено е от растения?

Патрик Браун, президент и основател на Impossible Foods: Изцяло от растения.

Енджи Лау, Bloomberg: Според мен има вкус на говеждо.

Още по темата

Патрик Браун, президент и основател на Impossible Foods: Много се радвам, че Ви харесва.

Енджи Лау, Bloomberg: Дори е сочно като говеждо. Небцето ми реагира на това, както би реагирало на обикновен хамбургер. Трябва да си хапна още малко. Може ли?

Патрик Браун, президент и основател на Impossible Foods: Това е чудесно. Моля, да Ви е сладко!

Енджи Лау, Bloomberg: Може би защото умирам от глад... Докъде може да стигне това? В момента е много скъпо, нали? Това е прототип, нали? Две години и половина в пълна тайна сте се опитвали да създадете това?

Патрик Браун, президент и основател на Impossible Foods: Да. Прекарахме две години и половина, опитвайки се да наистина да разберем какво стои в основата на структурата и вкуса, за които любителите на месо и бургери жадуват. И след това да разберем как да вземем прости естествени растителни съставки – протеини, които извлякохме от много растителни източници, и да ги превърнем в нещо, което да е с вкус на и що се отнася до нас, е най-доброто месо, което светът някога е виждал. И това е поне 6 месеца преди окончателния ни продукт, така че всяка седмица той става все по-добър. Когато го пуснем на пазара, както казах, искаме да имаме продукт, който любителите на месо ще харесват.

Енджи Лау, Bloomberg: Ако Ви трябват дегустатори – сещам се за няколко, които биха се включили. Пат Браун, много Ви благодаря.

 

fallback
fallback