fallback

Последната фабрика за производство на аудиокасети

National Audio Company обяви 20% годишен ръст на продажбите

02.09.2015 | 09:37

Производителят на аудиокасети от САЩ, National Audio Company обяви рекорден ръст на продажбите за последнаната половин година. Президентът на компанията Стив Степ свързва динамиката с активизацията на ретро-движението, съобщава Bloomberg.

Миналата година NAC е продала 10 млн аудиокасети, а тази година продажбите са се увеличили с 20%.

"Вероятно най-важният фактор, който ни позволи да разширим бизнеса си бързо е ретро движението. Носталгията към това да държиш касета в ръка", казва Стив Степ.

National Audio Company /NAC/ е основата през 1969 в Мисури, САЩ. За производството си и досега използва оборудване и машини от 70-те години.

Компанията работи не само с големите компании като Sony Music Entertainment и Universal Music Group, но и с малки, независими лейбъли. Около 70% от продажбите й са касети със записи, а останалите 30% - от празни касети.

 

"Можете да определите оперативния ни модел като упоритост и глупост. Ние сме твърде упорити, за да се откажем.Сега правим повече аудиокасети, отколкото някога сме правили.Това е нещо, през 2015", казвапрезидентът на National Audio Company, Стив Степ.

 

Още по темата

Последната фабрика за аудиокасети

National Audio Company започна като обикновен доставчик за записи, разказва Стив Степ. Едва в края на 90-те и началото на новото хилядолетие голяма част от другите компании за презаписи се пренасочват към CD-та.

"Тогава разбрахме, че с аудиокасетите не всичко е свършено. Не бяхме на музикалния пазар, когато се случи, не бяхме засегнати от него. Ние правим просто празни аудиокасети. Нашите клиенти искат празни касети, за да записват на тях", казва Стив Степ.

 

Сузи Браун, мениджър производство, NAC обича работата си заради любовта на Стив Стев към аналоговата техника и познанията му за аудиокасетите.

"Искаме да станем последната компания, която произвежда аудиокасети. И в момента сме точно това. Ние сме последната фирма за производство на касети", казва Сузи.

 

Робърт Кавърстон, гл. техник, NAC поддържа машините. "Това е винаги едно предизвикателство, когато работиш с машини без резервни части".

"Компаниите отдавна са изчезнали. Имаме 40-50 машини, от които използваме части, когато се наложи. Освен това обучаваме млади хора как да го правят. Но търсим хора, който разбират как работи магнетофонът. Не е лесно", казва Робърт.

Според Стив вече има хора под 35-годишна възраст, които са разбрали, че животът не се състои само от mp3 и слушалки. Те харесват звука на аналоговия запис и това много ни помогна.

Имало търсене от независими групи за аналогови записи. И интересът продължил да расте.

Стив се хвали, че няма iPad, нито mp3 плейър, а телефонът му не е умен.

"Жена ми ме нарича неандерталец", признава с усмивка.

 

fallback
Още от Техно
fallback