fallback

Зад кулисите на най-големият експортен успех на Великобритания

Студиото Bottle Yard

19.08.2015 | 08:00

Фиона Франкомби е директор на Bottle Yard Studios, най-голямото кино и ТВ студио в Западна Англия, отворено през 2010. Тук са снимани мащабни продукции например Шерлок, Имението Даунтън. В момента, в който Bloomberg влиза да снима репортажа зад кулисите, тук снимат четвъртия сезон на Trollied на Roughcut за Sky.

 

Още по темата

Фиона Франкомби: ТВ индустрия във Великобритания процъфтява. Ние използваме предимствата на промяната в данъчната политика от април 2014 и виждаме ползите от големия брой американски продукции, които дойдоха да снимат тук.

Имаме страхотни шоута и затова не е изненадващо, че се приемат много добре по цял свят. Имението Даунтън например, Шерлок, Игра на тронове, Х-фактор и много други. Те са снимани във Великобритания и ние трябва да се гордеем от това.

 

Преместването на предаването Top Gear от BBC в Amazon не се отрази много на шоуто. То винаги ще има живот, дори и след ВВС. Потърси ни изпълнителният продуцент Енди Уилмън, за да ни пита дали може да снимат при нас. И неизбежно започнаха да се блъскат в разни неща. Да, накрая беше пълен погром.

 

Още по темата

Подемът на video-on-demand и начинът, по който хората гледат телевизия не са свързани, защото става дума най-вече за историята, която разказваш и как го правиш. Дали забавляваш аудиторията. Как тя възприема информацията и как я гледа е най-важното. Няма значение дали ще бъде показана по ефирен канал и само на цифров, разказването на истории е разказване на истории. Хората ще я намерят и ще я гледат.

Гледайте репортажа.

 

fallback
Още от Техно
fallback