Новото Volvo XC90 - революция в SUV сегмента

Bloomberg тества новото Volvo XC90 - мощ и лукс в SUV сегмента на достъпни цени

03.08.2015 | 10:38 Редактор: Виктория Крумова
Новото Volvo XC90 - революция в SUV сегмента

Мат Милър, Bloomberg: Тук сме с Хана Елиът от Bloomberg Pursuits, която има най-новия Volvo XC90, нали така? Хората нямат търпение да опитат тази кола, да я покарат. Ние ще бъдем едни от първите хора, които ще го направят. Да тръгваме. Каза ми, че автомобилът е революционен, че е изключително важен. Каза ми, че не са имали нов дизайн от повече от 10 години насам.

Хана Елиът, Bloomberg Pursuits: Да, от 12 години не са правили нов XC, затова се налагаше хората да търсят нов SUV на друго място. Audi, Mercedes, BMW имат нови варианти, така че нямаше нужда да търсят Volvo. Това наистина е първият. Това начинът, по който Volvo отново влиза в луксозния сув сегмент.

Мат Милър, Bloomberg: Не е толкова скъп, колкото предполагах.

Хана Елиът, Bloomberg Pursuits: Точно така. Това е доста странно. Цените започват от по-малко от $50 000.

Мат Милър, Bloomberg: Изглежда и доста луксозен. Първото нещо, което забелязах, бяха панелите от истинско дърво. Много добре направено, солидно като Швеция, скандинавско, нали?

Още по темата

Хана Елиът, Bloomberg Pursuits: Да, много е красив. И това е важно за Volvo, защото сега са собственост на китайска компания, но искат да се знае, че все още произвеждат шведски продукти. Сложили са малки знаменца на седалките и целият интериор е с дърво, усещането е много скандинавско. Когато ми докараха колата, за 20 минути ми обясниха цялата нова технология. Има асистент за паркиране, камери навсякъде, асистент при потегляне, както и асистент шофьор, който управлява колата вместо вас, включително при завои, спиране и ускоряване при скорост под 50 км/ч.

Мат Милър, Bloomberg: Невероятно е! Значи е на практика е самоуправляваща се, ако човек кара под 50 км/ч и не се качва и слиза от магистралата. Какво мислиш за шофирането?

Хана Елиът, Bloomberg Pursuits: Първото впечатление, когато се качих, е, че съм нависоко. Предимството е, че сте много високо, имате усещането, че наблюдавате всичко наоколо – затова хората обичат да карат SUV. Има страхотна видимост. Панорамният покрив създава усещане за простор, много е светло. Почти няма места без видимост. Чудесна е, също за по-големи хора, има достатъчно място.