Volvo ще изнася за САЩ автомобили, произведени в Китай

Все още никой голям автомобилен производител не го е правил

12.01.2015 | 14:12 Редактор: Велко Каменов
Volvo ще изнася за САЩ автомобили, произведени в Китай

Volvo планира да продава в САЩ автомобили, произведени в Китай, предаде Bloomberg. Ако плановете на компанията се осъществят, Volvo ще е първият сериозен автомобилен производител, който изнася за Америка автомобили, произведени в Китай. До 2014 г. САЩ представляваше най-големият пазар за Volvo. През последното десетилетие обаче продажбите на компанията в Америка бележат спад като само за 2014 г. спадът е бил 7,9%. За сметка на това продажбите, които Volvo реализира в Китай, растат. За 2014 г. ръстът в продажбите на този пазар достигна 33% и по този начин Китай се превърна в най-големия пазар за Volvo.

Шведският производител Volvo беше придобит от китайската холдингова компания Geely през 2010 г. Изглежда сега собствениците на Volvo ще се опитат да използват това, че компанията е една от най-добре разпознаваните и считана за надеждна марки в света, за да реализират в САЩ продажби на автомобили, произведени в Китай. Според анализаторите именно разпознаваемостта на марката Volvo в САЩ ще помогне за това плановете да се осъществят.

През 2015 г. Volvo планира да започне продажби в САЩ на седана S60L. Моделът е произвеждан в Китай. Това разкри говорителят на компанията Стефан Елфстрьом.