Виж кой иска да слуша телефона ти

04.03.2015 | 12:07
Виж кой иска да слуша телефона ти

Bloomberg потърси трима директори на компании, произвеждащи "телефони, които не могат да се подслушват", сред присъстващите на Конгреса за мобилни технологии в Барселона / Mobile World Congress.


Още по темата

Kaymera атакува

Супер сигурната израелска платформа иска да предлага най-голямата защита на комуникациите.

Софтуерът Kaymera 3600 се състои от подсигурен Android и MDM функции. Компанията я описва като триизмерен подход за защита, превенция и засичане.

На базата на Samsung alaxy S5 или Nexus 5 Kaymera пуска собствената си платформа. Има планове да започне да работи с LG G3 и Одед Зехави, оперативен директор на компанията каза, че смята да включи 4-6 луксозни модела телефони годишно, съобщава The Register.

Компанията използва телефони на други компании, вместо да поръча своя разработка, защото висшият мениджмънт често иска бранд, който може да разпознае и който е по-добре поддържан. Компанията много по-лесно може да смени счупено стъкло на Galaxy S5, отколкото на рядка марка.

"Мобилните телефони са най-модерното средство за събиране на информация.

След като проникна във вашето устройство, мога да проследя къде се намирате, мога да взема доста информация, на правя много неща, полезни за търговския шпионаж.

Ние осигуряваме на компаниите вътрешна защитена платформа за комуникации. Работим с масови устройства, такива, които можете да купите във всеки магазин. Подменяме операционната им система с наш, подсигурен Android.

Постоянно измерваме нивата на сигурност и риск на всяко устройство в компанията.

Това е общ поглед към всички телефони на компанията.

Тук имаме степен на защита, ниво на риск, ползване - колко обаждания са били защитени, колко - не", казва съоснователят и директор на Kaymera Technologies Ави Росен.

 

Още по темата

Бразилската Sikur прави свои модели

Бразилската компания Sikur показа на MWC в Барселона на 3 март 2015 Granite Phone, с OS, предназначена да защити изтичане на информация. Първите смартфони излизат на пазара в третото тримесечие на 2015.

Телефонът е продукт на години проучвания, свързани с националната отбрана и мултинационалните комуникации. Претендира, че защитава обаждани, съобщения, документи.

"В началото се надяваме клиенти да ни станат правителства от цял свят. Проучванията, проведени от Института Ponemon, спонсорирано от Symantec през 2014 показва, че 60% от участвалите компании са имали случаи на изтичане на информация повече от веднъж в последните две години.

"Телефоните ни са проектирани и произведени за защита. Днес предлагаме награда от 20 000 долара, ако някой успее да хакне системата", казва Леандро Колети, директор на Sikur:

 

Още по темата

Blackphone 2: ултрасигурен телефон за тайни агенти

Моделът е ъпдейт на оригиналния Blackphone, който бе обявен за "недостъпен за NSA" преди да стане ясно, че от агенцията няма измъкване.

Второто поколение устройство изглежда по-луксозно, по-голямо и с по-добър екран 5,5 инча, Full HD.

Версията е модифициран Android, наречен PrivateOS, което означава, че е съвместим с всички приложения на Android.

Софтуерът е на Silent Circle, основана от легендата в интернет сигурността Фил Цимерман. Blackphone2 използва и собствени приложения на Silent Circle.

Ако телефонът бъде изгубен паметта му може да бъде изтрита дистанционно. Струва около 650 долара.

"Нито едно правителство не вярва на другите правителства. Всички страни атакуват всички останали. Това e надпревара. Ние правим каквото можем с партньорите, за да използваме технологията за добро.

Надяваме се, че сме напълно защитени, но когато открием пробив, опитваме се да затворим пробива с всички средства", казва Уилям Конър, Blackphone.

 


коментирай >
Още от Техно
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма