Автобус с предприемачи на път за технологичната Мека

Вижте как най-новите идеи в сферата на технологиите се раждат в един автобус

04.11.2014 | 09:09 Редактор: Виктория Крумова
Автобус с предприемачи на път за технологичната Мека

Том Гибсън, Bloomberg: Когато чуете „технологии“, вероятно си мислите за очила Google Glass, кафе, устройства, още очила Google Glass, но костюми?

Атмосферата в Startup Bus Europe в Лондон беше карнавална – събитие, в което участват 200 технологични магнати и 8 треньори. Те изминават 16000 километра за по-малко от 72 часа с единствената цел да си представят, изградят и стартират следващото голямо нещо.

Елиас Бизан, основател Startup Bus: Замисълът на Startup Bus беше да бъде трудно. Създадохме нещо, наречено иновация в тясно пространство. Ако поставим ограничения на хората, невъзможни ограничения, това всъщност ги принуждава да мислят по много по-продуктивен начин. Наистина стоят будни 40 часа и това е една работна седмица.

Том Гибсън, Bloomberg: Някои толкова отчаяно искат да се качат на автобуса, че имената им се теглят от шапка, за да си намерят едно свободно място. Малцината избрани имат шанс да впечатлят инвеститорите, когато пристигнат на едно от ключовите технологични събития в Европа.

Още по темата

Лора Бейнс, предприемач: Имам мрежа в Лондон и във Великобритания, но не и в Европейския съюз и в отделните държави, затова го правя, за да се запозная с различни хора.

Том Гибсън, Bloomberg: В крайна сметка цената е много по-висока – една щастлива група ще спечели пътуване до технологичната Мека – шанс да работят в Google и Facebook в Силициевата долина. Толкова ли е напреднала Америка, че най-добрите умове на Европа искат да я напуснат?

Бенджамин Гибс, предприемач: Ако искате да сте успешен в цял свят, трябва да продавате в Бразилия, Китай, не само в САЩ, а навсякъде. Не само там, където сте базирани. Ако говорим за инвестиции, те са много по-големи в САЩ, отколкото тук.

Том Гибсън, Bloomberg: Без значение къде отива автобусът,тези амбициозни предприемачи си мислят само за едно място. Според основателя на Стартъп автобуса дестинацията не е от особено значение.

Елиас Бизан, основател Startup Bus: Икономиката е глобализирана и трудът променя мястото си. Не е лошо хората да прекарат няколко години в чужбина, защото ние искаме да има такова движение, това ще изгради лондонските предприемачи.