fallback

Тим Кук: iPhone6 най-голямата крачка в историята на Apple

Интервю на Чарли Роуз от Bloomberg

16.09.2014 | 16:18 Автор: Георги Стоянов

Интервю на Чарли Роуз от Bloomberg с Тим Кук.

Тим Кук: Часовникът на Apple е най-личното устройство, което някога сме създавали. Мисля, че то ни отвежда в изцяло ново измерение. Наш екип работи изключително интензивно върху него 3 – 4 години.

Така че ние проучихме много различни възможности и когато продукт беше почти готов той се оказа не само часовникът, който бихте очаквали, а устройство, което може да прави много различни неща, включително да ви гарантира един изцяло нов начин за комуникация с хората.

Той също така има и функции, които следят вашата форма и здравословното ви състояние и това според нас е много важно.

Ако говорим за здравеопазване това е една много широка сфера, където може да се направи много. Ние навлязохме в тази сфера, като представихме Health Kit през юни.

Health Kit ви позволява чрез вашия телефон да събирате всички данни от вашите здравни приложения. Може да ги ползвате само за лична употреба, но може да решите да ги изпратите и на вашия лекар.

Сега вече имаме устройство, което събира данни за вашата физическа форма. Така ще получите по-цялостен поглед върху живота си и това ще ви помогне да вземете нещата в свои ръце.

Когато имате нужда от помощ, може да предоставите определени данни на своя лекар. През цялото време вие запазвате пълен контрол върху конфиденциалността на личните си данни, така че никой неможе да има достъп до тези данни, ако вие не му ги предоставите и никой не може да споделя тези данни, ако вие не искате те да бъдат споделени.

Също така ние не съхраняваме тези данни. iPhone6 не е първият iPhone, но представлява най-голямата крачка в историята на iPhone, така че според нас, хората които ще сменят стария си iPhone  за нов и хората, които ще изберат  iPhone пред други смартфони, ще бъде огромен.

Нашата система е много по-сигурна, от колкото са традиционните системи за сигурност на кредитните карти. Ние запазихме характеристиките, които хората харесват. Те харесват своите карти и ние не искаме подобни данни.

Ние не правим това, което останалите компании правят. Ние не искаме да знаем, какво купувате, не искаме да знаем, къде го купувате, ние не искаме да събираме всички тези данни.

Не искам да знам къде харчите парите си. Ето защо ограждаме всички тези данни с firewall, без да ги съхраняваме. Те не са на нашите сървъри.

Така че с два думи ние запазихме нещата, които работеха добре и поправихме тези, които имаха проблем.

 

fallback
Още от Техно
fallback