U2 - голямата изненада на Apple

Рок групата и технологичната компания обединиха сили за нов проект

10.09.2014 | 09:09 Редактор: Ирина Георгиева

U2 се оказа една от изненадите на голямото събитие на Apple. Рок групата и технологичната компания обединиха сили за нов проект.

Музикантите обявиха, че издават нов албум, който ще бъде достъпен безплатно в приложението на Apple iTune. Боно съобщи новината, след като генералният директор на компанията Тим Кук представи двата нови модела смартфони iPhone 6 и iPhone 6 Plus и първия свързан с интернет часовник на Apple. Това е единственият албум на U2 за последните 5 години.

По време на тържественото събитие групата изпълни песен от новия албум, а Apple обяви, че той ще бъде безплатен за 500-те милиона клиенти на iTune в целия свят. Връзките на U2 с Apple започват през 2004 година със специалната серия iPod, които се произвеждат с гравирани автографи на членовете на състава. Освен това фронтменът на U2 Боно беше близък приятел на Стив Джобс.

Наблюдатели коментират, че директорът на компанията Тим Кук се впуска на пазара на свързаната с интернет електроника с надеждата да убеди потребителите, че групата е запазила способността си за нововъведения. Нещо, което беше поставено под въпрос след смъртта на основателя на Apple през 2011 година.