Netlfix тръгва из Европа

Консолидацията на телекомите подължава

21.05.2014 | 14:54
Netlfix тръгва из Европа

Netlfix планира голямо разширяване в Европа в края на 2014, със стартове в Германия, Австрия, Швейцария, Франция, Белгия и Люксембург.

Компанията потвърди плановете си и обясни, че потребителите в тези страни ще могат да се абонират за услугите "в края на 2014", след което ще гледат селекция от местни, холивудски и глобални ТВ сериали и филми.

Както и на другите пазари, в новите страни на Европа, където Netlfix навлиза, програмата ще бъде без реклама и ще се предлага за гледане на телевизор, таблет, телефон, конзоли за игри.

Американската компания стъпи в Европа за пръв път през 2012 от Великобритания и Ирландия, Скандинавските страни - Дания, Норвегия, Швеция и Финландия.

Curved.de съобщи още през април, че Netflix смята да стъпи през септември на германския пазар.

50-60% от американските домакинства са абонирани за Netlfix, според Parks Associates. Проучването от май 2014 изследва данните за първото тримесечие на 2014 през 10 000 домакинства с широколентов достъп.

В дългосрочен план компанията очаква основната част от приходите им да са от международния пазар.

Консолидацията в сектора на телекомите продължава.

Коментарът от студиото на Bloomberg TV в Лондон на Манъс Крани и Анна Едуардс и репортажът на Ханс Никълс от Берлин - във видеото.