fallback

Ново 20: Похитителят не бил Ибрахим, Мустафа е

Пътниците и екипажът на самолета "EgyprtAir" са невредими

29.03.2016 | 14:40 Автор: Луиза Божинова

Има още пленени в египетския самолет "EgyprtAir", а похитителят на машината не е университетски преподавател на име Ибрахим Самаха. 

Това съобщиха властите в Египет и опровергаха информацията, че всички 55 пътници и 7-членния екипаж са освободени от похитителя. 

Оказа се, че мъжът, който отклони полета на самолета от Александрия за Кайро и принуди пилотите да го приземят на летището в Ларнака, не е Ибрахим Самаха, преподавател от Египетския университет. Според властите мъжът e Сеиф Елдин Мустафа - бивш военен, който имал връзка с жена от село Ороклини, предаде in-cyprus.com. 

Ученият е бил на борда на самолета, но не той го е отвлякъл, съобщи самият преподавател пред Би Би Си.

"Не знаехме какво става. Когато се качихме на борда, се изненадахме, че екипажът прибра паспортите ни, което не е обичайно за вътрешен полет. След малко напрежението започна да се покачва и разбрахме, че се отправяме към Кипър. В началото екипажът ни каза, че има проблем със самолета и чак след това разбрахме, че той всъщност е отвлечен", разказа Ибрахим Самара, чието име е сбъркано с това на нещастно влюбения похитител.

Въоръженият мъж имал пояс с експлозиви и заплашил капитана на полета, че ще се взриви. По-късно той е пуснал част от пътниците, други задържал на борда и поискал бившата му съпруга да бъде доведена. 

Египетските власти обаче отрекоха, че става въпрос за съпружеска драма, както и това, че мъжът е отправил някакви искания. Говорителка на полицията заявила пред телевизия СуВС, че похитителят е хвърлил съобщение на арабски от борда на самолета, искал е да го дадат на бившата му съпруга. 

По-късно египетският министър за гражданската авиация съобщи, че пътниците и екипажът на самолета "EgyprtAir" са невредими. Мотивите за похищението остават неизвестни.  

fallback
Още от Свят
fallback