fallback

Освободиха част от пътниците на отвлечения египетски самолет

Екипажът остава на брода

29.03.2016 | 12:26 Автор: Мария Аладжова

Между 30 и 40 от пътниците на самолета на компанията "EgyprtAir", който беше отвлечен и приземен принудително в Ларнака, бяха освободени, предаде БНР.

По-рано днес кипърски медии съобщиха, че мъж е отвлякъл самолета и на борда е заплашил, че ще го взриви.

Похитителят, който не е египетски гражданин, е поискал убежище, като същевременно е отправил молба и за преводач, който да предаде исканията му.

От "EgyptAir" съобщиха, че е било договорено освобождаването на всички останали заложници, с излючение на екипажа и петима чужденци. Между хората на борда на Еърбъс А 320 има десет американци и осем британци, съобщи Ройтерс.

По информация на агенцията похитителят е професор по ветеринарна медицина в университета в Александрия, който е поискал да му бъде осигурена среща с неговата  бивша съпруга в Кипър. 

Първоначално въоръженият мъж е отправил искане към пилота да отклони самолета към Турция, но поради недостатъчно гориво в резервоара на машината, желанието му не се е изпълнило. 

По непотвърдена информация похитителят е заплашил, че ще се взриви с колан-бомба.

Предполага се, че на борда на отвлеченият самолет е имало 55 пътници и 7 души екипаж, някои агенции съобщават за над 80 души.

fallback
Още от Свят
fallback