Руските политици получиха книга с цитати на Путин за Нова година

Четивото съдържа 19 речи на руския държавен глава в периода 2003 - 2015 г.

28.12.2015 | 15:43 Редактор: Мария Аладжова
Руските политици получиха книга с цитати на Путин за Нова година

Хиляди руски политици и чиновници получиха новогодишен подарък от администрацията на президента Владимир Путин, а именно - книга с цитати на държавния глава от периода 2003 - 2015 г., предаде РБК.

Още по темата

Книгата носи заглавието "Думите, променящи света". По разказ на депутат от руския парламент зам.-шефът на кремълската администрация Вячеслав Володин е заявил, че сборникът с цитати на Путин е задължително четиво за всеки политик.

На почти 400 страници се разпростират 19 речи и статии на руския президент в хронологичен ред. Книгата започва с изявата на Путин пред Общото събрание на ООН през 2003 г. и завършва със знаковата му реч отново там през октомври тази година. В съдържанието може да бъде открита и речта на руския държавен глава след анексирането на Крим в състава на Русия през 2014 г.

Сборникът ще бъде преведен на английски език, пише още РБК. Издател е руското младежко движение "Сеть", което редовно получавало президентски грантове за различни свои инициативи. Засега обаче не е обявено официално кой е финансирал издаването на книгата.